Whatsapp! Live laatste updates ontvangen?

Weten wanneer een route gaat vertrekken of andere relevante updates krijgen? Stuur een appje naar 0687154464 of KLIK OP DEZE LINK en we voegen je toe aan de groepsapp! Don’t worry, het is alleen voor de updates (alleen wij sturen je dus berichtjes) en je wordt niet overladen met berichten.

Treintje? Moet ik lopen?

Hij is er weer, het treintje van de cultuurnacht pendelt tussen 18:00 en 23:00 tussen de locaties. Kijk op de kaart voor de haltes

Wat is de Dordtse Cultuurnacht?

De Dordtse Cultuurnacht is een jaarlijks evenement op de tweede zaterdag van oktober. Diverse kunst- en cultuurinstellingen maken een speciaal gratis programma tussen 18:00 en 03:00 om iedereen kennis te laten maken met het Dordtse cultuuraanbod.

Waar is de Cultuurnacht?

Door de hele stad. Op de kaart vind je alle locaties die je kan bezoeken. Alle deelnemers vind je op deze pagina. Om je een idee te geven: 

In het Energiehuis programmeren Bibelot, Popcentrale, ToBe en Schouwburg Kunstmin. Ook Het Onderwijsmuseum, Bibliotheek Aanzet, Dordrechts Museum, Hof van Nederland, The Movies en Schouwburg Kunstmin zijn open en hebben een programma bedacht. Als extraatje dit jaar doen ook DOOR, Kunstkerk, DJS en De Grote Kerk mee. 

Wat is er te doen tijdens de Cultuurnacht?

Van alles! De verschillende organisatoren hebben een speciaal programma voor de cultuurnacht gemaakt en organiseren voor ieder wat wils. Van bandjes tot hiphop en klassieke concerten, maar ook graffitikunst, glow in the dark mysteries en kampvuurverhalen.

Ik weet niet wat ik moet kiezen, heb je een tip?

Speciaal voor de cultuurnacht hebben wij 5 verschillende routes uitgestippeld. Als je een van deze routes volgt kom je vanzelf op verschillende plekken. Als je liever ronddwaalt, kan je in het blokkenschema zien wat er allemaal te beleven is.

Wat zijn de routes?

De routes zijn een overzichtelijke en verrassende manier om je door de nacht te laten leiden. Bekijk ze hier. Als je je liever zelf door de nacht beweegt, is dat geen probleem. Dwaal lekker rond en maak je eigen culturele route.

Moet ik kaartjes kopen of reserveren?

Nee hoor dat hoeft niet! Je kan overal gratis naar binnen om van het programma te genieten.

Waar vind ik de programmering?

We hebben een blokkenschema gemaakt. De digitale versie vind je hier. We hebben ook een papieren versie. Deze zijn te vinden bij alle partners.

Is er onderweg ook nog iets te zien?

Langs de routes is er ook programmering o.a. verzorgd door Zwarte Lola, Theater Tortilla, Iconoclash, HRTZ, Radmakker & ViaCultura. Zowel leuk als je een route loopt als wanneer je ronddwaalt van locatie naar locatie.

Wie organiseert de Cultuurnacht?

In 2017 initieerde het Dordts Cultuurteam de eerste Cultuurnacht in samenwerking met Dordrecht Marketing en Partners. Dit jaar is de projectleiding in handen van TenToon en is een deel van de programmering mogelijke gemaakt door de Gemeente Dordrecht.

Ik heb een andere vraag!

Stuur een mailtje naar cultuurnacht@tentoon.art :-)